Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord
Wielerdag Woerden
Wielerdag Woerden

Wielerdag Woerden

Wielerdag Woerden

Wielerdag Woerden 4 juni 2023
 
Afgelopen zondag 4 juni heeft de wielerdag Woerden plaatsgevonden. Op deze zonovergoten zondag kwam elk type wielrenner aan zijn trekken. Zo was er de Ellen van Dijk toertocht die de deelnemers over het trainingsgebied van Werelduurrecordhouder Ellen van Dijk bracht. Er was de familie en de e-bike tocht, die de deelnemers langs een mooie route in het Groene Hart leidde. Eén van de deelnemers merkte op dat hij plekjes rondom Woerden had gezien waar hij nog nooit was geweest! Rondom het bedrijventerrein Middelland waren er verschillende wedstrijden voor de regionale jeugd en landelijke amateurwielrenners.

Tijdens de jeugdwedstrijd moesten de deelnemers eerst een vaardigheidsparcours afleggen en daarna werd er een criterium gereden over het industrieterrein. Dit alles in het kader van de Hans van de Hengel Midden Nederland competitie. WTC Woerden was bij deze jeugdwedstrijden goed vertegenwoordigd en liet vooral zien erg behendig te zijn in het vaardigheidsparcours. Hier hadden de jonge deelnemers dan ook erg veel op getraind.

Tijdens de junioren- en amateurwedstrijden werd er erg hard gereden en was er al snel een kopgroep die het peloton op een rondje had gereden! Het kwam uiteindelijk tot een eindsprint van de kopgroep. Bij de sportklasse wedstrijd waren er enkele lokale favorieten. Het deed de organisatie dan ook goed om te zien dat WTC’ers Thijs Ros en Bart Nap in de kopgroep zaten. Uiteindelijk verloor Thijs nipt de eindsprint en werd tweede.

Het was al met al een erg geslaagde dag en volgens de organisatie voor herhaling vatbaar! Namens alle deelnemers en het organisatiecomité bedanken wij alle partners en sponsoren voor het mede mogelijk maken van de Wielerdag Woerden!

Copyright © Stichting VSB Fonds Woerden | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud