Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

Onze historie

Van Nutsspaarbank tot VSB Fonds Woerden

In 1871 richtte de lokale vereniging 'Nut van 't Algemeen' de Stichting Nutsspaarbank Woerden op. Woerdenaren konden nu sparen bij een échte bank. De filosofie van de bank was eenvoudig: leer de burger voor zichzelf zorgen en maak hem minder kwetsbaar, doordat hij met spaargeld financiële klappen kan opvangen.

De bank kende geen winstdoel en liet het rendement naar de spaarders terugvloeien. Al snel werd de spaarbank één van de grootste financiële instellingen van Woerden.

Oprichting VSB Fonds Woerden 

Stichting VSB Fonds Woerden is in 1992 ontstaan toen de Spaarbank Woerden zich aansloot bij bank-en verzekeringsconcern Fortis (VSB Groep). Door deze samenwerking komt de Spaarbank Woerden in het bezit van een aanzienlijk kapitaal. Het rendement van dit kapitaal komt al jaren ten goede aan de Woerdense samenleving. Want dankzij de inspanningen van generaties spaarders kon de Woerdense spaarbank sinds haar oprichting in 1871 uitgroeien tot de instelling die zij is.

Na een naamswijziging is de Stichting VSB Fonds Woerden een feit. De stichting opereert als zelfstandig orgaan; er is geen enkele formele verbintenis met andere (financiële) organisaties.

Copyright © Stichting VSB Fonds Woerden | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud