Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord
Wilhelminaschool opening
Nieuw groen schoolplein voor de Wilhelminaschool

Wilhelminaschool Woerden

Wilhelminaschool opening

Nieuw groen schoolplein voor de Wilhelminaschool!

Op maandag 22 mei 2023 opende het nieuwe gebouw van de Wilhelminaschool aan de Oostsingel in Woerden haar deuren. Het compleet energieneutrale gebouw biedt ruimte aan 220 leerlingen, verdeeld over 9 groepen, en een team van 20 collega’s.

Het nieuwe gebouw past in de omgeving van de Singel en sluit aan bij de onderwijsvisie van de Wilhelminaschool. Zo is er een mooie aula voor vieringen, zijn er ruime klaslokalen en diverse hallen waar kinderen kunnen samenkomen om begeleid te spelen en te werken.

Voor kinderen is het speelplein natuurlijk dé plek om je energie de vrije loop te laten. Omdat het pleinoppervlak niet groot is, moest er heel zorgvuldig naar de invulling worden gekeken. De school heeft kans gezien om in samenwerking met een speelpleinontwerper en de hovenier een voor iedere leeftijdsfase uitdagend plein te realiseren waarbij ook nog eens verschillende soorten planten, heesters en bomen zijn toegevoegd. Dankzij een financiële bijdrage van het VSB fonds zijn er mooie speeltoestellen voor onderbouw en bovenbouw geplaatst. Ook is er een voetbal-‘pannakooi’!”

Met subsidie van het VSB fonds,  het waterschap, een bijdrage voor speeltoestellen van de gemeente Woerden en de Impulsregeling* groenblauwe schoolpleinen van de gemeente Woerden, is een groot deel van het schoolplein betaald. Maar dat was nog niet alles. Ruim 2,5 jaar was een groep ouders actief als schoolpleincommissie. Zij hebben de afgelopen jaren diverse acties opgezet voor de leerlingen met als doel extra geld in te zamelen voor het nieuwe schoolplein. Zo zijn er bijvoorbeeld kerstkaarten verkocht, waren er bioscoopavonden, een carwash, een rommelmarkt in school met entree en een sponsorloop tijdens de Singelloop. Daarmee is in totaal 16.000 euro opgehaald!

 Sinds de opening van de school spelen de kinderen onder schooltijd en buurtkinderen na schooltijd heerlijk samen op het nieuwe plein! Het is een schoolplein geworden voor iedereen!

Copyright © Stichting VSB Fonds Woerden | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud