Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.
Mooist Mogelijke Toekomst Kamerik
Hoe geven we Kamerik door aan de volgende generaties?
Deze vraag is het vertrekpunt van het project Mooist Mogelijke Toekomst van Kamerik. In dit project geven inwoners met diverse achtergronden hun ideeën over Kamerik in 2050. Daarin komen thema’s langs als ‘hoe gaan we om met waterbeheer’, ‘hoe blijven we prettig wonen’, ‘hoe ziet toekomstbestendige landbouw eruit’, ‘hoe zorgen we voor verbetering van natuur en biodiversiteit’ en ‘is er nieuwe natuur of bos’.
De eerste inwoners die de mooist mogelijke toekomst van Kamerik mochten ontwerpen zijn de kinderen van groep 6 van de basisscholen Wijde Blik en Eben Haezer. In het jaar 2050 zijn zij zelf zo’n 36 jaar en zijn dan mogelijk zelf papa’s en mama’s....
De kinderen kregen uitleg over belangrijke thema’s zoals klimaat en over wat er allemaal zou kunnen veranderen. Daarna mochten ze een ‘kavel’ (een stuk land en dorp) van Kamerik uitkiezen en gingen ze een ontwerp maken voor dat kavel. De kinderen kwamen met allerlei mooie ideeën, zoals:
De ontwerpen van de kinderen zijn van 8 tot en met 10 juni te zien op een tentoonstelling in het Dorpshuis de Schulenburch.
Het scholenprogramma is mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds Woerden.
Na de kinderen zijn de andere inwoners aan de beurt, op 17 juni tijdens het Plekberaad van Kamerik. Het is de bedoeling om de visie en ideeën die uit het overleg komen te vertalen naar concrete stappen die gezet gaan worden, samen met het Dorpsplatform, de gemeente, de boeren en het waterschap. Alle belanghebbenden zijn dan ook vanaf het begin betrokken, om samen te werken aan de Mooist Mogelijke Toekomst van Kamerik.
Copyright © Stichting VSB Fonds Woerden | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud