Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord
Huiskamer concert
Huiskamerconcerten Woerden organiseert bijzonder pianoconcert in Kapel Weddesteyn

Huiskamerconcerten Woerden

Huiskamer concert

Dinsdagavond 30 mei verruilde Huiskamerconcerten Woerden voor het eerst de knusse huiskamers voor een andere bijzondere locatie: Kapel Weddesteyn. Vanwaar deze switch? “Wij willen dat echt iedereen van muziek kan genieten”, aldus mede-organisator Mark van Leeuwen. Dankzij een bijdrage van het VSB Fonds konden deze keer niet alleen reguliere bezoekers, maar ook bewoners van Weddesteyn genieten van een muzikale avond.

 FOCUS OP MUZIEK

Huiskamerconcerten Woerden is een initiatief van Mark van Leeuwen, Will Stoof en Aimée Mooiman. Alle drie hebben zij een passie voor muziek, maar tijdens concerten ontstond er soms toch irritatie. Mark: “Als je écht wilt luisteren, kan het gepraat van mensen, gerinkel van glazen bij de bar en het tegen telefoonschermen aankijken behoorlijk storend zijn. Tijdens de Huiskamerconcerten heb je geen last van deze ‘Dutch disease'. Je geniet in een intieme setting van muziek.” Inmiddels bestaat dit initiatief een aantal jaar en genoten bezoekers al van onder andere Douwe Bob, Lucas Hamming, Gerson Main en Tim Akkerman.

 VERRASSING TOT HET LAATSTE MOMENT

Wie er komt spelen? “Dat blijft altijd een verrassing. Een dag van tevoren krijg je een mailtje waar je moet zijn en voor de rest houden we het spannend”, zegt Mark lachend. Ook tijdens deze ‘special’ bleef de pianist geheim. En dat maakt het misschien wel extra leuk! Gasten druppelden al vroeg binnen en speculeerden met elkaar wie er die mooie piano in het midden zou komen bespelen. Uiteindelijk was het grote moment daar: Matteo Myderwijk ging zitten op de kruk. Hij is één van de beste (neoklassieke) pianisten van Nederland. Hij zweefde met zijn vingers over de toetsen en vulde de kerk met de meest prachtige klanken.

 EEN AVOND UIT VOOR IEDEREEN

Huiskamerconcerten Woerden houdt de prijs van een kaartje zo laag mogelijk (tien euro), zodat een muzikale avond voor iedereen beschikbaar is. Toch is het ook dan niet voor iedereen mogelijk om zo’n avond bij te wonen, omdat ze bijvoorbeeld slecht ter been zijn of de fysieke gezondheid het niet toelaat. “Ook voor hén wilden wij een muzikale avond graag mogelijk maken: gratis en vlakbij huis. We vinden het fantastisch dat bewoners uit Weddesteyn vanavond aanwezig konden zijn. Deze avond stond echt in het teken van verbinding tussen cultuur en het sociaal-maatschappelijke aspect.” Het was mooi om te zien dat de ‘reguliere’ bezoekers zich ook ontfermden over de aanwezige ouderen. Er werd voor- en achteraf met elkaar gesproken en nog een kopje koffie ingeschonken.

 TOEGIFT?!

En ken je dat gevoel van stilte dat je bijna niet durft adem te halen? Die heerste er vanavond. Matteo speelde vol overgave en iedereen in de zaal liet zich meeslepen door de prachtige klanken van de piano. Dat zorgde voor een staande ovatie én een toegift van Matteo. Eén van de bewoners uit Weddesteyn zei na afloop: "Ik vond het onwijs mooi! Hartstikke leuk om zo’n pianoconcert bij te wonen. Normaal duurt mijn avond zo lang, dit was een mooie afleiding.”

 Wil je ook een keer bij een huiskamerconcert aanwezig zijn? Houd de socials van Huiskamerconcerten Woerden in de gaten voor actuele informatie.

 

 

Copyright © Stichting VSB Fonds Woerden | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud