Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord
Culture Run 8 okt 2023
Culture Run Woerden

Culture Run Woerden

Culture Run 8 okt 2023

Zondag 8 oktober 2023 was de tweede editie van Culture Run Woerden. Een sportief hardloopevenement waarbij het niet gaat om snelheid maar om het net iets anders (her)ontdekken van Woerden. En dat al hardlopend. De eerste keer in het feestjaar Woerden 650 was dermate succesvol dat Stichting De Sportklub het evenement een vervolg gaf. Dit keer werd de TechnoHUB omgetoverd tot feestelijk start- en finishgebied, waar het die middag goed toeven was met muziek, horeca en gezelligheid. 

Meer dan 600 deelnemers meldden zich aan. Op veler verzoek was het onderdeel Wandelen toegevoegd, waarmee Culture Run Woerden voor meer doelgroepen toegankelijk werd. Jongeren, ouderen, zelfs baby's in wandelwagens of rugdragers, iedereen kon meedoen en zich van zijn sportiefste kant laten zien. De 5 km Walk of Run voor de voorzichtige deelnemers, 10 km voor geoefende lopers. 

Om 13.30 uur was de eerste startwave. Na een energieke warming-up en in uniek Culture Run Woerden 2023-shirt gingen 130 wandelaars op pad. Het 5 km parcours leidde hen via molen De Windhond, VVV/Kaaspakhuis, over het terras bij Loef & Lij, door de bibliotheek, door winkel OOK, het Gildepoortje, Stadsmuseum, de Bonaventura kerk, Het Klooster, langs de monumentale schoorsteen op het Defensie-eiland door de gewelven van Kasteel Woerden en terug via de Singel. De 10 km deelnemers pakten een lange lus extra door het Landgoed Bredius mee, snoepten een blokje authentieke Reypenaer kaas in het Kaaspakhuis en snelden via de Singel terug richting TechnoHUB. Zo volgden nog 6 waves met om en om de start voor de 5 km Run en de 10 km Run.

Dankzij vele vrijwilligers, waaronder 15 maatschappelijke stagiairs, werd ook de tweede editie van Culture Run Woerden een geweldig succes. Dank aan hen én aan de vele deelnemers en hun supporters die van 8 oktober 2023 een gezellige sportieve dag maakten.

Copyright © Stichting VSB Fonds Woerden | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud