Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord
Boekgerei 2023.
Boekgerei 2023 weer zeer inspirerend

Boekgerei 2023 

Boekgerei 2023.

Boekgerei 2023 weer zeer inspirerend

Op zaterdag 15 april 2023 vond bij De Veste in Woerden het Schrijffestival van Boekgerei plaats. Aan een publiek van jong tot oud lieten bekende auteurs de fijne kneepjes van het vak zien. Zo nam Maren Stoffels, succesvol schrijver van kinder-, jeugd- en jong volwassenenboeken de deelnemers mee in het ontwikkelen van een personage door jezelf allerlei vragen te stellen. Hoeveel tatoeages, wat vind je een slechte eigenschap, waar heb je een hekel aan en nog veel meer.

Ook Tosca Menten wist de toehoorders te boeien en uit te dagen in haar workshop over humor. Zeker in kinderboeken is humor belangrijk. “Humor maakt rauwe woorden zoet.” Aan de hand van ‘wortelkanaalbehandeling’,  begrafenistoespraak’, ‘plons’ en ‘ramp’,  moest iedereen een humoristische insteek voor een verhaal verzinnen.

Onder het publiek ook een flink aantal jongeren die zelf actief met schrijven zijn en op deze dag hun talent verder konden ontwikkelen dankzij subsidie van het VSB-Fonds. De schrijvers waren ook voor individuele vragen aanspreekbaar en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Verder vertelden diverse deelnemers over hun huidige schrijfproject en de schrijvers John Brosens en Tosca Menten voorzagen dit nog van tips en trucs. Kortom een geslaagd festival.

Copyright © Stichting VSB Fonds Woerden | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud