Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord
Duurzaam vsb
Het VSB Fonds Woerden ondersteunt  sportverenigingen bij verduurzaming

01-12-2023

Duurzaam vsb

Sportverenigingen in de gemeente Woerden krijgen meer en meer te maken met dalende sponsorinkomsten en bezuinigingen, terwijl de kosten blijven stijgen. Energieverbruik is een belangrijke kostenpost waarop vaak nog veel kan worden bespaard. Het VSB Fonds Woerden wil daarom nu  inzetten op het doorvoeren van duurzame maatregelen. Afhankelijk van de club, kan een vereniging op die manier bijna energieneutraal worden, of zelfs helemaal van het gas af.


 “Sportverenigingen worden voornamelijk gerund door vrijwilligers,” vertelt Gert Blonk, directeur van het VSB Fonds Woerden. “Om hen te stimuleren en op weg te helpen om aan de slag te gaan met het (verder) verduurzamen van hun accommodatie, kunnen zij een gratis energiescan laten maken. ” Met een gratis, op maat gemaakt advies wordt in kaart gebracht welke energiebesparende maatregelen de verenigingen kunnen uitvoeren, bijvoorbeeld het treffen van isolatiemaatregelen, het aanleggen van zonnepanelen, warmtepomp of infrarood-panelen”. 

Voor deze investeringen kunnen sportverenigingen met een eigen gebouw nu een aanvraag doen bij het VSB Fonds Woerden. Gert Blonk: Het VSB Fonds Woerden is bereid 25% van de kosten met een maximum van € 25.000,00 te betalen. Als de clubs deze bijdrage combineren met andere subsidieregelingen (bijvoorbeeld subsidie van de gemeente Woerden en de BOSA regeling), worden deze investeringen snel haalbaar. Door de sportverenigingen (en hun vrijwilligers) met advies en een bijdrage grotendeels te ontzorgen, hopen we dat nog meer clubs de stap maken om (verder) te verduurzamen. We nodigen hen dan ook van harte uit om met het Fonds hierover in gesprek te gaan.”

Copyright © Stichting VSB Fonds Woerden | Website: Pencilblocks | Webdesign: Pencilpoint - creatief in vorm & inhoud